Plaatselijke regels Marine Golfclub Nieuwediep

1. “Buiten de baan”  is gemarkeerd met witte palen.
  2. Provisionele bal voor bal in hindernis  Als een speler nabij de afslag van Hole 4/13 niet weet of zijn bal in de rode hindernis ligt, mag de speler een provisionele bal spelen volgens R-18.3, daarmee een van de volgende ontwijkopties toepassen: slag en afstand, recht naar achteren ontwijken of zijwaarts ontwijken.
  3. Grond in bewerking  gedefinieerd door elk gebied dat is omgeven door blauwe palen met groene kop of witte lijnen en een paal met groene kop is een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze zonder straf te ontwijken volgens Regel 16-1f.”
  4. Bescherming jonge aanplant”  Jonge aanplant, herkenbaar door een blauw lint en een paal met een groene kop is een verboden speelzone.Indien er sprake is van belemmering (zie Regel 2.4) door aangepaalde bomen, moet de speler die belemmering ontwijken volgens Regel 16.1f.
  5. Status kunstmatig aangebrachte objecten in bunkers”  De kunstmatig versterkte randen van de bunkers zijn integrale delen van de baan. De trap bij de bunker op hole 8/17 is een vast obstakel en mag ontweken worden volgens R-16.1.
  6. Plaatsen  Als de bal van een speler in het algemene gebied gemaaid op fairwayhoogte of lager  ligt, mag de speler zonder strafslag éénmaal zijn oorspronkelijke bal of een andere bal schoonmaken en plaatsen binnen 15 centimeter van het referentiepunt, de plek waar de  oorspronkelijke bal lag, maar niet dichter bij de hole, volgens de procedures genoemd in R-14.2b(2) en R-14.2e.

STRAF VOOR OVERTREDING VAN DEZE PLAATSELIJKE REGELS:

Algemene Straf

Gedragsregel

De lijn van rood/witte palen die buiten de baan staan opgesteld bij hole 6/15, 7/16 en 8/17

dient nimmer te worden overschreden.

(BIJ OVERTREDEING KAN ONTZEGGING VAN TOEGANG TOT DE BAAN VOLGEN)