Goede doelenwedstrijd 2022

Marine Golfclub “Nieuwediep” organiseert op zondag 10 juli 2022 een gezellige golfwedstrijd waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Het Houwinghuis te Den Helder voor de aanleg van een jeu de boules-baan.

De insteek van de wedstrijd is geld op te halen voor het goede doel, maar gezelligheid, sportiviteit en plezier in de wedstrijd zijn zeker ook belangrijk.

Volop drukte en gezelligheid tijdens de editie van 2019

Er zijn fraaie prijzen te winnen die beschikbaar gesteld zijn door onze geweldige sponsors.

Plezier staat hoog in het vaandel en dus zijn een aantal fun-elementen en extra uitdagingen toegevoegd, die het goede doel dienen en de wedstrijd nog aantrekkelijker en leuker maken. Zo kan men slagen en puts afkopen en zijn er extra chip- en putspelletjes waarmee ook leuke prijzen te winnen zijn. Jongeren onder de 16 spelen samen met hun begeleider.

Wedstrijd en deelname

Deelname aan deze wedstrijd is mogelijk voor iedereen met handicap 54 of lager. De wedstrijdvorm is 18 holes stableford, maximale handicap verrekening 36.

De kosten voor deelname zijn €15,-. Deelnemers krijgen een goodie bag en na afloop nog iets lekkers.

Inschrijving via pr@marinegolfclub.nl  vóór zondag 3   juli 2022, 20:00 uur.

Leden MGC kunnen inschrijven via EGolf4U

Hierna ontvangen deelnemers een email met verdere informatie omtrent betaling en wedstrijd.

De sponsors
Het Houwinghuis

Gelegen midden in de Vogelwijk in Den Helder, staat Het Houwinghuis. Het is onderdeel van de landelijke organisatie Dagelijks Leven, die inmiddels 77 huizen heeft, verspreid over heel Nederland. Het huis biedt persoonlijke en kleinschalige dementiezorg in een huiselijke setting, gewoon als thuis. Er wonen 21 bewoners in Het Houwinghuis, anders dan in een regulier verzorgingshuis. Het wonen in Het Houwinghuis is vertrouwd,  gezellig en vol belevenissen, elke dag opnieuw. Met iedere dag zinvolle dagbesteding door inzet van activiteitenbegeleiders en met een eigen kok die dagelijks vers kookt.

Zorgen voor mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zit in het DNA van de medewerkers. Ze stellen zichzelf dagelijks de vraag: ‘Als je eigen vader, moeder, oom  of tante of jijzelf hier zou komen wonen, hoe zou jij dan verzorgd willen worden?’ Het antwoord luidt: ‘Kleinschalig, met zorg op maat en met aansluiting op de bewoners, niet andersom.’

Het Houwinghuis heeft rondom een grote tuin, waar bewoners heerlijk kunnen lopen, bewegen en vertoeven. Bewegen is heel belangrijk voor onze bewoners. Het huis  beschikt over een eigen kleine moestuin en wat fruitbomen, waar bewoners zelf groente en fruit kunnen verbouwen. Ook is er een kippenhok met ren. De tuin wordt omheind waardoor ook andersoortige bewoners welkom zijn: knuffelkippen en een haan! En binnenkort konijnen.

Het motto is dan ook; ‘De bewoners wonen niet op onze werkplek. Wij werken in hun huis!’