Wie zijn wij?

De Marine Golfclub ‘Nieuwediep’ is opgericht op 7 juli 1958 en is gestart als een personeelsvereniging van de Koninklijke Marine. Het doel van de vereniging is het beoefenen van de golfsport en het bevorderen van goede contacten tussen de leden onderling.

De golfbaan  was eerst gelegen op het terrein van de Marine Haven. In 1994/1995 is een nieuwe 9- holes baan aangelegd, ontworpen door Alan Rijks en deze baan ligt naast het Maritiem Vliegkamp de Kooy . 

Per 14 oktober 1997 heeft de Nederlandse Golf Federatie de MGC de B-status toegekend. 

De baan  heeft een linksachtige karakter. De fairways zijn smal, de rough is hoog. Een baan die simpel oogt, maar er zijn uitdagingen! Waterhindernissen, struiken, bunkers volop en de immer aanwezige (stevige) wind is een niet te onderschatten factor.

Het onderhoud van de fairways, greens en het clubhuis ligt volledig bij enthousiaste vrijwilligers. De laatste jaren wordt er hard gewerkt aan het vernieuwen van de greens.
Deze meewerking van de leden zorgen ervoor dat de sportiviteit, saamhorigheid en gemoedelijkheid groot is.

Wij hebben geen restaurant maar na een rondje golf zijn er in ons clubhuis warme  en koude (alcoholische) dranken, en ook wat koek en snoep te koop.